Med andra ord en riktigt fin sommar utan att aktivera jobbhjärnan alls, vilket även har synts på bloggen... Men nu är det dags att ta tag allt vardagsbestyr så som matlagning igen. Har dock lagat en hel del mat även under sommaren, bland annat en massa goda sallader och grilltips som jag kommer dela med mig av.
Svea har lärt sig att få smak för det goda i livet så som smultron... |
...och att ta sig en siesta! |
Glömmingetårta med toblerone
Kaka
75 g rumstempererat smör eller margarin
1 dl socker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk mjölk
Maräng
4 st äggvitor
2 dl socker
1 påse (50 g) flagad mandel
Fyllning
3 dl grädde
färska jordgubbar och hallon
riven toblerone
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg äggvitorna i en stor och gulorna i en liten skål.
Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker under vispning och vispa 2-3 minuter. Ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör (eller micra i 15 sekunder) och socker poröst. Tillsätt en gula i taget under vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smörsmeten. Tillsätt mjölken och blanda ner med slickepotten.
Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna (ska vara tunt). Bred över marängen och strö över mandeln. Grädda 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Fyllningen: Vispa grädden och blanda den med bär och riven toblerone.
När kakan kallnat: Vänd den upp-och-ner på annan plåt med papper. (Lättast att lägga papper över kakan, sedan lägga plåten ovanpå och sedan vända). Dela på mitten (på bredden).
Lägg på fyllningen och vänd över den andra delen med hjälp av papperet under den så mandeln kommer uppåt igen.
Glömmingetårta med riven tobleronefyllning Lite bad gar vi också hunnit med såklart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar