Krämig kantarellpasta som smakar ljuvlligt |
Malin stod för efterrätten som, istället för att följa den italienska tråden, hoppade över till en klassisk amerikansk sådan, nämligen coca cola float! Sist jag åt denna efterrätt var just när Malin kom hem från sin au pair resa i USA, och bjöd sin familj på denna exotiska efterrätt. Kom ihåg att jag var väldigt imponerad av allt skum som bildades när man hällde på coca colan över glassen. Gillar du sötsaker kommer du garanterat älska den, sötare än så här blir det inte!
Krämig kantarellpasta
8 dl färska kantareller
4 st charlottenlökar
5 dl matlagningsgrädde
4 msk smör
2 tsk dijonsenap
4 krm salt
4 krm svartpeppar
4 msk hackad persilja
2 msk kalvfond alternativt grönsaks buljong
500 gram Färsk pasta
2 msk mjöl
Avslut/garnering
2 dl Valnötter, skalade
2 dl parmesanost
12 st Coktailtomater
4 msk olivolja
Gör så här
Salta och koka upp vatten.
Rensa kantarellerna, skala och skiva löken.Fräs kantarellerna i smör, Om det blir mycket vatten låt det dunsta dunsta. Häll i löken och låd den fräsa med någon minut.
Pudra på mjölet på svampen och löken och vänd några gånger.
Häll nu på grädde och tillsätt dijonsenap och fond (går även bra med halv buljongtärning gärna mörk oxbuljong) alternativt grönsaksbuljong. Avsluta med några drag med pepparkvarnen & svamp; lite salt. Smaka av och ställ åt sidan.
Koka pastan efter anvisning, häll av och vänd ner pastan i såsen och avsluta med att vända med hackad persilja.
Jag, Martin och Svea på middag hemma hos familjen Axelssons |
Coca cola float
2 dubbeldaim
vaniljglass
coca cola
Gör så här
Smula ner daimen i botten på glaset. Lägg en rejäl skopa vaniljglass ovanpå. Fyll på med coca cola. Färdigt!
Klassiskt amerikanskt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar