Därför har jag bakat ett brytbröd som jag tänker ha med mig till julbordet, för de (kanske bara jag) som inte älskar vörtbröd. Det här brytbrödet har kesella i sig, som gör det extra saftigt och gott.
Ingredienser
50 g jäst
2 ½ msk bröd sirap
3 ½ dl grahamsmjöl
5 dl mjölk
250 g kesella
1 ½ tsk salt
8 ½ dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön
Gör så här
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
Svea undersöker julgranspyntet... |
...för att därefter försöka äta upp det... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar