En av de sista riktigt fina kvällarna i juli hade vi en liten grillkväll i stugan. Alla hade med sig sin egna grillning, och vi bjöd på tillbehören. Jag hade hjälp av min kompis Crissi i köket, som bland annat gjorde den riktigt goda kalla såsen. Kommer säkert en hel del fina grillkvällar nu i augusti också, så passa på att prova den goda vitkål- och fänkålssalladen samt såsen till din grillning då!
Vitkål- och fänkålssallad
1/2 vitkålshuvud
1 bit fänkål
olja
vinäger
olivolja
dijonsenap
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Hacka vitkål och fänkål riktigt fint. Blanda till en vinegrette med en del vinäger, två delar olivolja, dijonsenap, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Blanda ner dressingen i salladen. Allra godast blir salladen om du gör den dagen innan, så den får stå och dra över natten.
Vitkål- och fänkålssallad |
Crissis goda sås
3 dl turkisk yoghurt
dijonsenap med honungssmak
1/2 pressad citron
1 kruka basilika
salt
peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna i en skål. Pressa i den halva citronen och klipp ner den färska basilikan. Salta och peppra efter smak. Låt såsen stå och dra i kylskåpet ca en timme innan servering. Mycket god till grillat!
Crissis goda sås |
Blandsallad
Grönsallad
Avokado
Rädisor
Minitomater
Sommarmorötter
Färsk rödlök
Olivolja
Gör så här:
Skölj alla grönsaker, skala morötterna och skiva ner allt i lagom stora bitar. Blanda. Ringla över en god olivolja.
Blandsallad |
Ryggbiff och grillspett med ananas, fläskfilé och korv | var exempel på vad folk grillade |
Crissi, Martin och Emma njuter av den goda maten... |
...vilket även Hanna och Martin gör... |
...likaså Nickolas, Hedvig och Jonas |
Tackar, det var en fin kväll!
SvaraRaderaHej Martina,
SvaraRaderaläckra rätter och härliga bilder som alltid.
Svea har en duktig mamma...