Handbollsmat |
Till handbollen käkade vi nygräddade våfflor som var sjukt goda. Eftersom det var vår kvällsmat, och inte en efterrätt så gjorde jag de lite nyttigare med mindre fett i smeten. Och istället för grädde så hade vi keso och sylt till. Kan jag starkt rekommendera. Du blir inte heller sådär "äckelmätt" som man kan bli efter ha proppat i sig lite för många feta våfflor med grädde.
Våfflor
8 - 10 st
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
25 g smält smör
Gör så här
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och keso för ett magrare alternativ.
Våffla med keso och sylt |
Svea hejar på handbollen i ny halsduk... |
...och nytt pannband! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar