Gratinerade Karl Johansmackor :) |
Jag gratinerade svampstuvningen på surdegsbröd, och hyvlade över lite parmesanost, som jag köpt med mig från Frankrike när jag var där i somras. Det blev helt ljuvligt gott! Rekommenderas skarpt med andra ord.
Svampstuvningsmackor
0,5-1 liter kantarell eller valfri svamp
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vätska som mjölk, grädde eller spad
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
riven parmesan
Gör så här
Fräs svampen i smör någon minut. Strö över mjöl och rör ut mjölet bland svampen.
Tillsätt vätska lite i taget under omrörning. Du kan ta mjölk, grädde och/eller svampspad. Gott är att blanda en del av varje. Koka på medelvärme tills stuvningen är slät och kokt i 5 minuter. Ska du ha stuvningen på smörgåsar så tänk på att inte göra den för lös, då rinner den av.
Smaka av med salt och vitpeppar. Riv parmesanost ovanpå. Gratinera i ugn, 200 grader i ca 10 min eller tills smörgåsarna fått färg och det doftar gott i köket.
Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar