Servera gärna tillsammans med morotsstavar och hembakat bröd |
Bara att hacka ner det du har i kylskåpet eller frysen, i den här blev det kassler, broccoli och purjolök. En äggstanning på det, toppa med lite riven ost, och vips har du en riktigt god gratäng gjord på gamla pastaskruvar (eller vilken pasta du nu har). Har du ingen överbliven pasta går det givetvis lika bra att göra på nykokt ;)
Ingredienser
1 l kokt pasta
ca 150 g kassler
1/2 purjolök
150 g broccoli
4 ägg
4 dl mjölk
salt
peppar
2 dl riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Strimla köttet. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda den med pastan, kasslern och broccolin i en smord ungssäker form.
Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll äggstanningen över pastablandningen och strö över den rivna osten.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
Svea badar med sin kompis Livia i vasken under tiden som gratängen är i ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar