Muffinsen innan de varit i ugnen |
Tog mig därför tid för att slänga ihop några nyttiga muffins att ha i frysen för oväntat besök. Och de blev inte dumma alls.Pumpakärnor, dnkelmjöl, fiberhavregryn och kesella lätt. Kan knappast bli nyttigare :)
Nyttiga muffins
12 st
Frestande, matiga och saftiga muffins med knapriga pumpakärnor.
3 dl fiberhavregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g Kesella kvarg lätt
Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kvarg, smör-& rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar.Strö ev över lite extra pumpakärnor.
Grädda i mitten av ugnen 13–15 min.
Låt svalna.
Svea spexar med blöja på huvudet :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar