Jag använde kokos istället för ströbröd i min form eftersom jag tycker kokos ger lite roligare smak.
Kakan blir ganska mäktig, så det blir garanterat en bit över till söndagens Tvsoffa, och den är minst lika god dag två. Jag serverade den med vaniljglass, men det går precis lika bra att servera med vaniljsås om så önskas. Garnera gärna med lite färska hallon. Jag hade dock glömt köpa det, och min fantasi var lite begränsad (mitt kylskåpet erbjöd inte det grymmaste utbudet av garneringsattribut) så det fick bli kiwi. Fast det funkade fint det med.
Chokladhallontårta
200 g smör
3 dl frysta hallon
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör i hallonen så att de tinar. Lyft kastrullen från plattan.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med lösavtagbara kanter.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker. Servera med vaniljglass,
Smält smöret och blanda i de frysta hallonen |
Häll smeten i en smord form |
Den står just nu i ugnen.. Smeten var god iallafall så den blir säkert jättegod...
SvaraRaderaMåste bara säga att den blev supergod gott med brytningen med hallon...
SvaraRadera