Key lime paj
Pajbotten
12 digestivekex
125 g smält smör
Fyllning
4 äggulor
1 ¼ dl pressad limesaft (behövs c:a 5 lime)
400 g söt kondenserad mjölk
Gör så här
Pajbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula och mixa kex med smält smör. Tryck ut i en pajform. Baka i ugnen 7-8 minuter.
Fyllning: Sänk värmen till 125 grader. Separera äggulor och äggvitor.
Blanda äggulor, pressad limesaft, kondenserad mjölk och limeskal. Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 10-15 minuter tills fyllningen stelnat.
Låt svalna lite och servera.
Baka botten med digestivekex och smör... |
...häll på fyllningen och ställ in i ugnen igen |
Serveras ljumen med färska hallon! |
Supergod paj! kan verkligen rekomenderas, söt och frisk å samma gång...
SvaraRadera