Lördagspizza |
I går kväll gjorde vi egen pizza som blev jättegod. Anna övertalade mig att prova en ny fyllning med ananas, banan och curry som jag var mycket skeptisk mot, men blev glatt överraskad! Rekommenderas starkt! Till pizzan hade jag gjort en egen pizzasallad, receptet hittade jag i Hungrigboken.
Anna hade stickat en mössa och halsduk till Svea, som passade perfekt! Nu har hon utrustningen som behövs för höstvädret :)
Pizza
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Fyllning 1
1 lök
1 röd paprika
200 g rökt kalkon
riven ost
oregano
Fyllning 2
1 banan
1 burk ananas i skivor
riven ost
curry
Gör så här
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en stor pizza. Lägg på fyllningen och gratinera i 200 graders värme ca 25 min. Servera med hemmagjord pizzasallad.
Halva pizzan med ananas/banan och halva med kalkon/paprika Lägg på riven ost |
Gatinera i ugnen ca 25 min Pizzasallad 1/2 kg vitkål 1/2 röd paprika Dressing 1 dl rapsolja ½ dl vinäger ½ dl vatten 1 tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar Gör så här Strimla vitkålen fint med en osthyvel. Skär paprikan i tunna skivor. Koka upp ingredienserna till dressingen. Blanda vitkål, morot och slå den kokande dressingen över vitkålsblandningen. Låt svalna. Hemmagjord pizzasallad Anna gillade pizzan Svea med ny mössa och halsduk |
Anna och Svea blev snabbt kompisar
Ser och låter jättegott!
SvaraRadera