tisdag 14 februari 2012

Perfekta Alla Hjärtans Dag menyn!

Mums!

Förra veckan var jag och Svea upp i Göteborg och hälsade på gamla goda kompisar. Hur mysigt som helst. Vi sov över hos Christina, som bjöd på denna otroligt goda måltid, bestående av en laxpasta till huvudrätt och en chokladfondant till dessert. Fantastiskt god mat och bästa sällskapet. Med andra ord en mycket lyckad kväll :)

Christina hade förberett fondanten långt innan och ställt in den i frysen, vilket är ett väldigt bra knep om man ska ha gäster och inte vill stå i köket och laga mat hela dagen. Sen är det bara att ta fram fondanten i tid, och slänga in den i ugnen, då den skall serveras ljummen. Den ska vara lös och rinnig på insidan, och gärna serveras med en klick vaniljglass. Så gott så gott, med 100% säkerhet!

Laxpasta ala Chris
4 port
Tagliatelle
Matlagningsgrädde ca 2-3 dl
1 citron
Flytande hönsbuljong ca 2-3 msk
Flytande honung ca 1 msk
Grön currypasta knappt 1 tsk
Frysta sockerärtor 200 gr
Babyspenat ca 120 gr
Lax  (4 frysta filéer )

Koka pastan och när 1 min återstår så stoppa i sockerärtorna.

Blanda grädde, buljong, curry pasta, rivet citronskal och halv pressad citron i en kastrull.
Skiva laxen i kuber och lägg i den i kastrullen. Låt koka ca 5 min.
Babyspenaten läggs i mot slutet och sedan blandas allt med pastan.


Chokladfondant
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker
4 st ägg
1 msk kakao
Smör till formarna

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull. Blanda samman smör och choklad.

Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant. Fyll dem med smet och stoppa in dem i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.


Ljuvlig efterrätt som ALLA gillar

Svea showar loss i sin favvismössa - pepparkaksmössan från lucia...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar