lördag 29 maj 2010

Morgonstund...

Lördag = sovmorgon. I alla fall i två månader till...
Satte en deg i går kväll, som jag bakade ut och gräddade i morse till grymt goda baguetter. Hann till och med duka upp frukosten på vår lilla balkong och äta under den tiden som solen faktiskt var framme :)

Här kommer receptet på perfekta helgbrödet, om man gillar nybakat bröd som går snabbt att baka!

Baguetter som jäser över natten
13 dl vetemjöl
1 msk salt
1/2 paket torrjäst
6 dl vatten

Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Ställ in bunken med den lösa degen i kylskåpet över natten, övertäckt med en handduk.

Nästa dag - dela degen i tre delar. Knåda inte! Dra ut degen till tre baguetter och vrid degen.

Låt baguetterna jäsa under en duk i 15 min och sätt under tiden på ugnen på 250 grader. Grädda bröden i 15 min. Tag sedan ut baguetterna och pensla dom med vatten (så de får den där goda, knapriga ytan) och sänk värmen till 150 grader. Baka i ytterligare ca 20 min.

Låt baguetterna svalan på galler och njut!



2 kommentarer:

  1. Härligt med frukost ute och nybakt bröd - vilken lyx! Blir riktigt inspirerad!

    Micke

    SvaraRadera
  2. Provade och det blev kanonbra.

    Tack för tipset!

    SvaraRadera