söndag 28 augusti 2011

Pannkakstårta!


I veckan fyllde Sveas kompis Isa-Kajsa ett år, vilket så klart firades med kalas. Och inte vilket kalas som helst, utan pannkakskalas :)

Mamma Marie hade gjort en fantastsikt god pannkakstårta som hon fyllt med grädde och färska hallon och jordgubbar. Lika populärt bland stora som bland små. Riktigt bra tårta, för du behöver inte sockra något extra. Det fanns dock chokladsås och strössel vid sidan om, för den som ville ha det sötare. Vilket det alltid finns ;)

Ingredienser
5 dl vetemjöl

10 dl mjölk (1 liter)
3-4 ägg
2 msk smör
½ tsk salt

Fyllning
3 dl grädde
1 l färska hallon och jordgubbar

Gör så här
I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med grädde och bär i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.
Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera ihop tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager grädde, lägg sedan på en lagom mängd hallon och jordgubbar och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde och bären hur du vill!

Pannkakstårta är perfekt till barnkalas!

Svea med en massa gräde runt munnen...

Födelsedagstjejen Isa-Kajsa i full färd med att käka tårta


Svea och Isa-Kajsas kompis Lykke var givetvis också på kalaset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar