tisdag 23 augusti 2011

Tips på gott mellanmål




Nu när man börjat jobba igen inser man hur snabbt det går att falla in i de gamla rutinerna. Lite väl snabbt. En rutin som dock är en fördel att falla in i igen är de regelbundna måltiderna. Och mellanmålen. Blir ju inte alltid så regelbundna under semestern. Eller de nyttigaste och bästa alternativen.
Jag är den som gärna skulle kunna leva på risifrutti som mellanmål. Det är dock inte världens bästa mellis att leva på. Lite för dyra och lite för mycket socker i. Har nu hittat ett recept då du kan göra din egen risifrutti. Och istället för den sötsliskiga sylten till, så kan du stoppa i färska bär istället. Sååå mycket godare. Och nyttigare. Och bättre. Och billigare. Bara fördelar med andra ord :)

Mannafrutti 
1 ¼ dl mannagryn
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl vispgrädde
2 dl djupfrysta bär
ev lite florsocker


Gör så här:
1) Koka mannagrynsgröt enligt förpackningen till 4 portioner
2) Kyl ner snabbt.
3) Blanda gröten med matlagningsyoghurt och lite vispad grädde.
4) Rårör lite djupfrysta eller färska bär med lite florsocker.
5) Servera i portionsglas eller i skål och toppa med bär

Svea badar innan det är dax för mellanmål

1 kommentar:

  1. Vilket bra tips!
    Borde väl klara sig i kylen ett par dagar, right?

    SvaraRadera