måndag 22 augusti 2011

Studiebesök i det provencaliska köket!

Ljummen sallad med provencaliska smaker. Mmmmm
Jag tillbringade mina sista semesterdagar på franska rivieran, och jag hälsade på min kompis Viveka som precis köpt hus där. Helt fantastiska dagar! Och jag var där helt själv, vilket även det var fantastiskt.

Att få sova hela nätter, vara på sighseeingturer utan att behöva panikbyta en bajsblöja bakom en buske (som annars inträffar oftare än man tror), äta ute utan att kasta i sig sista matbiten för övertrött bebis behöver hem och sova, tja sådana saker är man inte bortskämd med.

en dag åkte vi över till Italien och käkade lunch på en riktigt mysig liten italiensk krog, som serverade ljuvligt god hemmagjord basilikafylld tortellini med salvia. Därefter åkte vi vidare till en annan liten by och drack en cappuccino på torget. Dagen avslutades med en kvällsfika i Monaco innan vi åkte hem till Frankrike igen för att käka middag :)

Precis som jag, är Viveka utbildad kostekonom och en matnörd. Hon och en annan svensk tjej, Malin, har öppnat en egen cateringfirma. så givetvis blev det en hel del egen matlagning, och till och med lite bakning när jag var på besök. Bland annat så gjorde Viveka en supergod ljummen sallad, och hon delar med sig av receptet här nedan.

Självklart hade jag en extra väska med mig hem, med bara massa goda matartiklar, så nu är det franska delikatesser som gäller här hemma!

På en fantastisk matmarknad i Antibe

Hemmagjord basilika-ravioli med parmesan och salvia i Italien

Viveka bjöd på en mycket god ljummen sallad
Vivekas ljumma sallad
1 zuccini
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 påse mozarella
solmogna tomater
bulgur
herbes de provance
olivolja

Gör så här:
Koka bulguren. Stek den delade zuccinin med den hackade löken och de finhackade vitlöksklyftorna. Krydda rikligt med herbes de provance. Blanda allt med de hackade tomaterna och den skivade mozarellan.
Servera med gott bröd.
Vi kollade givetvis in de sjukt stora båtarna i hamnen


Och hann även med lite sol och bad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar