onsdag 31 augusti 2011

Somrigt värre :)


I somras blev vi bjudna på en riktigt fin sommarbuffé av min syster och hennes man (som för övrigt är fd kock, och löjligt duktig på att laga mat). Det var egentligen inte sådär jättemärkvärdig mat, men han lyckas alltid att få den lilla extra touchen som gör det så där extra gott. Jag insåg än en gång hur mycket man kan trolla med uppläggningen av maten. Som tillexempel pastasalladen som Finn har garnerat med salladsblad direkt från sitt eget land. Kan det se läckrare ut?
Fina pastasalladen

Pastasallad
pastafjärilar
rocculasallad
babyspenat
färska tomater
röd paprika
vattenmelon
rädisor
rödlök
svarta oliver

Vinegrette
2 delar olivolja
1 del balsamvinäger
vitlöksklyftor
en skvätt flytande honung
salt
peppar

Gör så här
Koka pasta och skölj den i kallt vatten. Skölj och skär alla grönsakerna till salladen i lagom stora bitar. Blanda med pastan. Blanda vinegretten och blanda ner. Servera med grillat, skivor av vattenmelon och vitlöksbröd!

Köttbullespett till barnen och grillat kött till de vuxna

Svea hittade ett (som tur var) tomt badkar som hon genast hoppade i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar