söndag 15 augusti 2010

Grillkväll med massa goda tillbehör


En av de sista riktigt fina kvällarna i juli hade vi en liten grillkväll i stugan. Alla hade med sig sin egna grillning, och vi bjöd på tillbehören. Jag hade hjälp av min kompis Crissi i köket, som bland annat gjorde den riktigt goda kalla såsen. Kommer säkert en hel del fina grillkvällar nu i augusti också, så passa på att prova den goda vitkål- och fänkålssalladen samt såsen till din grillning då!



Vitkål- och fänkålssallad
1/2 vitkålshuvud
1 bit fänkål
olja
vinäger
olivolja
dijonsenap
salt
peppar
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Hacka vitkål och fänkål riktigt fint. Blanda till en vinegrette med en del vinäger, två delar olivolja, dijonsenap, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Blanda ner dressingen i salladen. Allra godast blir salladen om du gör den dagen innan, så den får stå och dra över natten.

Vitkål- och fänkålssallad












Crissis goda sås
3 dl turkisk yoghurt
dijonsenap med honungssmak
1/2 pressad citron
1 kruka basilika
salt
peppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en skål. Pressa i den halva citronen och klipp ner den färska basilikan. Salta och peppra efter smak. Låt såsen stå och dra i kylskåpet ca en timme innan servering. Mycket god till grillat!

Crissis goda sås












Blandsallad
Grönsallad
Avokado
Rädisor
Minitomater
Sommarmorötter
Färsk rödlök
Olivolja

Gör så här:
Skölj alla grönsaker, skala morötterna och skiva ner allt i lagom stora bitar. Blanda. Ringla över en god olivolja.


Blandsallad












Ryggbiff och grillspett med ananas, fläskfilé och korv var exempel på vad folk grillade



Crissi, Martin och Emma njuter av den goda maten...



...vilket även Hanna och Martin gör...



...likaså Nickolas, Hedvig och Jonas

2 kommentarer:

  1. Tackar, det var en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Hej Martina,

    läckra rätter och härliga bilder som alltid.

    Svea har en duktig mamma...

    SvaraRadera