fredag 14 oktober 2011

Äggets Dag!



Idag är det Äggets Dag! Då ska man så klart hylla ägget genom att just äta ägg. Och vill man inte äta ägget som det är, kan man ju blanda det i en rätt. Det finns mängder av goda äggrätter. En av mina favoriter är ungspannkaka. Löjligt enkelt och väldigt gott.

I Sverige är vi stolta över att producera världens bästa ägg. Förutom att ägg är ett av våra mest näringsrika livsmedel, är de svenska ägg fria från salmonella och värphönsen lever under goda förhållanden. Vi äter ca 210 ägg per person och år. Man får inte glömma bort att ägg är ett av världens nyttigaste livsmedel.

Ta vara på detta fantastiska livsmedel, och varför inte göra det i form av en ugnspannaka?

Ugnspannkaka
4 portioner

2 ½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
2–3 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet.Vispa i resten av mjölken, äggen och saltet. Smält smöret i en långpanna.

Häll i smeten och grädda 20–25 min. Avnjuts ljummen med knaperstekt bacon, keso och lingon.



Det här blev en maffig pannkaka...


...valde visst en lite för liten form till min ugnspannkaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar