tisdag 11 oktober 2011

Grym förkylningssoppa!

Svea, Ulle och Lina käkar morotssoppa
Den här soppan är både en hälsokick och grymt god. Och sjukt enkel att göra!
I dessa förkylningstider som hösten innebär är det smart att ladda upp med lite vitaminer. Morötter innehåller en massa karoten, som är ett förstadium till A-vitamin och behövs för synen, dina slemhinnor och huden. Vitaminet är ett fettlösligt vitamin, så bäst tar du upp vitaminet om du äter det tillsammans med något som innehåller fett. Därför är det bra att ha kokosmjölk i soppan.

Alltså, du får inte  bara en god, nyttig och billig soppa. På köpet kommer du se bättre, få bra slemhinnor och en strålande hud :)

Servera med ett gott bröd till och du har en utmärkt vardagsrätt. Perfekt att bjuda på när man får trevligt sällskap, som jag fick igår av Ulle och Lina. Och vill man lyxa lite extra kan man alltid äta en dessert efteråt. Det gjorde vi.

Morot och ingefärssoppa med kokos
4 port
1 gul lök
1 bit ingefära (ca 2 cm)
1 röd chili
1 kg morötter
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk lätt
1 klick matlagningsyoghurt

Gör så här
Skölj och slanta morötterna. Hack alöken, ingefäran och chilin och fräs i lite olja i en stor gryta. Tillsätt morötterna i grytan och låt fräsa ett par minuter.

Tillsätt vatten så att det knappt täcker morötterna. Lägg i buljongtärningen. Koka under lock ca 20 min eller tills dess att morötterna är mjuka.

Mixa morötterna med en mixerstav till slät konsistens. Tillsätt kokosmjölken och låt soppan få ett snabbt uppkok. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd!

Svea lagar soppa på sitt eget lilla sätt...
...nämligen genom att laga sig själv i kastrullen!


Vår dessert var inte hemlagad, men ack så god!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar