söndag 13 november 2011

Hemmagjord burgare med klyftpotatis och coleslaw på Fars Dag!


Det är ju bara en sådan ofantlig skillnad på hemmagjord burgare och köpeburgare. Och när det är Fars Dag får man ta och lyxa till det lite extra. Så Svea....(ehhhh not, men hennes duktiga mor!) bjöd Martin på finfina hemmagjorda burgare med klyftpotatis och egentillverkad coleslaw. Det blev mycket uppskattat!

Garanterat den bästa Fars Dag present man kan ge bort. Förutom disktrasan med texten "Pappa diskar bäst ingen protest" som Martin också fick av Svea.

Hamburgare
500g nötfärs
1 gul lök
salt
peppar
2 tsk worcestershiresås

Gör så här
Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Blanda i kryddorna.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.
Hetta upp en stekpanna med matfett. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Servera med klyftpotatis, sallad, gurka, tomat och coleslaw.

Coleslaw
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
2 dl lättcrème fraiche
1 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.

Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
Rör samman lättcrème fraiche och senap. Smaksätt med salt och peppar. Blanda vitkål, morot, lök och såsen. Låt salladen stå kallt ett tag.

Svea provar sina nya vantar inför vinterkylan
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar