söndag 6 november 2011

Nyttiga mellanmålsmuffins

Muffinsen innan de varit i ugnen
När man flyttar blir det givetvis många besök. Många är nyfika på nya huset, och vi vill ju såklart stolta visa upp det. Och när man får besök vill man bjuda på kaffe. Men bara kaffe är lite trist, och att käka kakor dagarna i ända känns sådär. För all del gott, men kanske inte det smartaste valet i längden.

Tog mig därför tid för att slänga ihop några nyttiga muffins att ha i frysen för oväntat besök. Och de blev inte dumma alls.Pumpakärnor, dnkelmjöl, fiberhavregryn och kesella lätt. Kan knappast bli nyttigare :)

Nyttiga muffins
12 st
Frestande, matiga och saftiga muffins med knapriga pumpakärnor.

3 dl fiberhavregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g Kesella kvarg lätt

Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kvarg, smör-& rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar.Strö ev över lite extra pumpakärnor.

Grädda i mitten av ugnen 13–15 min.
Låt svalna.

Svea spexar med blöja på huvudet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar