torsdag 12 januari 2012

Snabba pastasåsen med bacon och champinjoner

 Ibland vill man bara att maten ska vara färdig på typ fem minuter. Den ska dock givetvis fortfarande vara väldigt god, även om den tillagas snabbt. Då är pasta alltid en bra räddare. Den här rätten lagade jag av det jag hittade hemma i kylskåpet och den blev överraskande god!

Vill man utesluta bacon kan man lika gärna hacka ner lite skinka eller vad du nu har hemma, eller strunta helt i köttet och kör på den vegetariska linjen.

Vi hade ett paket färsk pasta hemma (ravioli med smak av soltorkade tomater) som var väldigt goda till. Men givetvis går det lika bra att koka vanlig pasta till, då tar det bara några minuter längre tid!

Snabba pastasåsen med bacon och svamp
1 paket bacon
1 lök
100 g champinjoner
1 burk lätt creme fraich
12 coctailtomater
vitlök
svartpeppar
basilika

Gör så här
Klipp baconen i små bitar och stek den. Lägg sedan baconbitarna på en bit papper och diska snabbt om stekpannan så du får bort allt onödigt fett. Stek champinjonerna i lite olja och tillsätt vitlök (mängd efter tycke och smak) och den finhackade löken.

Dela coctailtomaterna och blanda i de tillsammans med creme fraich och kryddorna i stekpannan. Spar några tomatbitar för garnering. Låt allt få ett uppkok och voilá, där har du en snabb och god pasasås!

Servera med nykokt pasta och strö de sista tomatbitarna överst.

Svea bygger världens högsta torn, och är sjukt nöjd över det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar