fredag 15 oktober 2010

Dubbelpanerad rödspätta med potatismos som fredagsmiddag


Jag har haft en sjuk huvudvärk idag. Var tvungen att gå och lägga mig och sova en timme. Blev väckt till en riktigt god middag som redan var lagad och serverad.

Ett mycket trevligt sätt att bli väckt på!

Martin hade lagat dubbelpanerad rödspätta, med potatismos och gröna ärter. Riktigt lyxigt!


Dubbelpanerad rödspätta, 2 port
3 filéer färsk rödspätta
vetemjöl
1 ägg
ströbröd
smör
salt
peppar

Gör så här
Vänd de färska filéerna först i vetemjöl, därefter i uppviskat ägg och sist i ströbröd. Salta och peppra efter smak. man kan också ha kryddorna utblandat i ströbrödet.

Stek fisken i smör på medeltemepratur tills de fått en gyllenbrun färg. Servera genast.

En skål med vetmjöl, en med ägg och en med ströbröd


 Färdiga för att stekas




Potatismos
10 potatisar av mjölig sort
1-2 dl varm mjölk
salt
vitpeppar
smör

Gör så här
Tvätta av potatisen noga, behåll skalet på. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Ta fram elvisp och sätt i spiralerna, så att moset blir lite grövre.

Vispa potatisarna med skalet på och spä ut med varm mjölk tills du får den tjocklek du önskar på moset. Häll i en klick smör och salta och peppra efter smak.


                        Jättegott potatismos



                              Dax att hugga in





Efter middagen blev det bad för Svea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar