söndag 17 oktober 2010

Key lime paj

En riktigt smarrig efterrätt som har sitt ursprung från USA. Den här pajen smakar bäst om du använder kondenserad mjölk. Perfekt att lyxa till det med en söndag som idag :)

Key lime paj

Pajbotten
12 digestivekex
125 g smält smör

Fyllning
4 äggulor
1 ¼ dl pressad limesaft (behövs c:a 5 lime)
400 g söt kondenserad mjölk

Gör så här

Pajbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula och mixa kex med smält smör. Tryck ut i en pajform. Baka i ugnen 7-8 minuter.

Fyllning: Sänk värmen till 125 grader. Separera äggulor och äggvitor.

Blanda äggulor, pressad limesaft, kondenserad mjölk och limeskal. Häll fyllningen på pajbotten. Grädda i 10-15 minuter tills fyllningen stelnat.

Låt svalna lite och servera.



Baka botten med digestivekex och smör...

...häll på fyllningen och ställ in i ugnen igen

Serveras ljumen med färska hallon!

1 kommentar:

  1. Supergod paj! kan verkligen rekomenderas, söt och frisk å samma gång...

    SvaraRadera