tisdag 25 januari 2011

Fina burgare

Mycket god burgare

Gjorde riktigt fina burgare härom kvällen. Jag utgick från receptet i Hungrigboken på sidan 12 (köttfärsspett med bulgursallad) fast gjorde om spetten till hamburgare och hade pommes till istället för bulgursalladen. Blev så gott! Inget går upp mot hemmagjorda burgare, och det är faktiskt himlans enkelt också.

Här är receptet för 4 st burgare;

400 g nöt-, lamm eller blandfärs
1/2 gul lök
1 dl kryddgrönt (timjan, oregano) el 2 tsk torkade
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm mald svartpeppar

Gör så här:
Skala och riv löken. Hacka det kryddgröna. Blanda färsen med lök och kryddgrönt. Rör ner pressad vitlök, salt och peppar.

Forma färsen till fyra lika stora hamburgare. Stek i stekpanna på medelvärme i smör/rapsoljablandning.

Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, gurka och hemmagjord dressing. Gör gärna lite pommes till i ugnen.

Sveas favoritleksak för tillfället - ett tomt C-vitaminrör.
Lättroad är bara förnamnet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar