onsdag 19 januari 2011

Mumsig födelsedagsmiddag med fräsh avslutning

Födelsedagsmiddag


Olika pastaknyten


Idag fyller Martin år. Givetvis började dagen med frukost, sång och presenter på sängen. Svea gillade snörena på presenterna, och lekte som en galning med dom.

Till lunch käkade vi indiskt på stan, för att sedan laga födelsedagsmiddagen hemma.

Vi var i saluhallen på dagen och köpte färska pastaknyten. Vi kunde inte bestämma oss för vilken smak vi skulle välja, så vi tog tre olika; kronärtskocka och pinjetnötter, ost & päron samt valnötter & ricotta. Till detta köpte vi en sås av valnötter och parmesanost. Oj vad gott det blev! Ost & päron knyterna blev bådas favoriter.

Till efterrätt gjorde jag en apelsin/keso dessert som är riktigt god och fräsh. Perfekt att äta som mellanmål också.

Apelsin/keso dessert
2 apelsiner
200 g keso
Flytande honung
Nötter, ex valnötter eller hasselnötter

Gör så här
Skala och hacka ner apelsinen i skålar. Räkna med en apelsin per person. Blanda med keson. Häll på flytande honung och toppa med krossade nötter.



God och nyttig efterrätt


Goda snören runt paketen...




...och väldigt spännande att leka med :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar