måndag 13 juni 2011

Grym burgare i skogen

Godaste burgaren

Godaste burgaren åt vi nu i helgen när vi var i stugan. Bara att kunna sitta ute och äta samtidigt som man blickar ut över sjön gör att det mesta smakar gott. Fast de här burgarna var riktigt fina. Innan middagen tog jag ett premiärdopp (!!!) i sjön. Har nog aldrig badat under 23 grader i något vatten, så det här är stort. Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde. Å andra sidan tror jag att badet sammanlagt gick på under en minut...

Svea har tagit sina första steg :) Hon har tagit typ ett eller två vingliga steg, men i helgen gick hon nästan en meter. Inte så stabilt. Eller så snabbt. Men dock flertalet steg! Kan ju inte bli annat än lite stolt. Nu är det bara lite fler tänder vi väntar på. Någon gång måste hennes lilla riskorn få sällskap av åtminstone en till...

Fina burgare
800 g nötfärs
2 tsk worcestershiresås
salt
peppar

 
Tillbehör
2 st tomater
1 st salladshuvud
1 rödlök
1 msk chilisås
1 burk bostongurka
4 msk majonnäs

Gör så här

Blanda nötfärsen med worcestershiresås, salta och peppra. Forma till burgare och stek dem i en panna med smör eller grilla på grillen till önskad stekgrad. Blanda ihop chilisås, bostongurka och majonnäs till en dressing. Servera med tomat, sallad och rödlök.

Förrätten var grillad majskolv, grillade champinjoner och en sallad




Svea smakade på allt från löv...

...mossa...

...och givetvis klassikern gräs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar