onsdag 8 juni 2011

Hemlagad bärcreme


Hemlagad bärcreme är bara så sjukt mycket godare än köpt kräm. Går liksom inte att jämföra. Och det är löjligt enkelt att göra det. Kommer aldrig mer köpa bärcreme efter jag hittade det här receptet. Servera med lite mjölk och du har en ypperlig efterrätt. Eller mellanmål om du hellre vill det.

Bärkräm 4 port
½ l färska eller djupfrysta bär, t ex hallon, blåbär…
2 dl röd saft
4 dl vatten
3 msk potatismjöl

Gör så här:
1) Lägg färska eller otinade frysta bär i en skål.

2) Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Rör om med jämna tag mot botten tills det kokar upp. Häll omedelbart krämen över bären.

3) Serveras avsvalnad med mjölk.



Svea och sin pappa i solen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar