torsdag 30 juni 2011

Mellis att rekommendera efter träningen

Bra mellanmål efter träningen!
Att blanda couscous med frukt låter kanske inte som världens godaste blandning. Och därefter toppa det med vaniljyoghurt kan låta aningen skumt. Men det är riktigt fiint! Gör en laddning och ha i kylen, perfekt när du är sugen på något. Om du inte har vaniljyoghurt hemma kan du blanda i lite vaniljsocker i naturell yoghurt istället. Blir precis lika gott. Perfekt mellanmål efter träningen!

Svea har gått färdigt babysimmet, och fått diplom att hon är en Anka. Detta hade varit ett mycket bra mellis även för henne efter simmet. Hon har dock fortfarande för få tänder, så detta mellanmål får vänta lite. Svårt att tugga allt om man säger så...

Couscous med frukt
Variera smaksättningen med olika frukter efter tycke och smak.

1 dl couscous (gärna fullkorn) alt quinoa
Vatten + lite salt
en halv näve russin
1 banan
2 äpplen
1 apelsiner
Smaksättning med extra juice

Till servering
Vaniljyoghurt

Gör så här:
Koka upp vatten och salt enligt anvisningarna på paketet. Tag grytan från plattan och rör i grynen. Sätt på locket och låt stå och dra 5-10 min. Om du använder quinoa så följ även då anvisningarna på paketet. Låt kallna, gärna i kallt vattenbad.

Skär banan, äpplena och apelsinen i lagom stora bitar. Blanda frukterna med grynen. Smaka av med lite koncentrerad juice. Servera med vaniljyoghurt.

Leksakerna i vattnet var grymt roliga

Men även att hänga vid kanten var kul

Dessa simringar har vi köpt, så nu ska det övas i sommar!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar