söndag 5 juni 2011

Rotfruktsrårakor




De här råraskorna blev riktigt fina. Att ha palsternacka i gav de en söt smak som passade ypperligt till potatisen och morötterna. I receptet står det dock att det ska ta max 20m min att laga denna rätt. Och det gör det säkert, om du har 4 stekjärn igång samtidigt... Det hade inte jag, vilket resulterade i att det tog längre tid än 20 minuter.

Funderar även på om de som skrivit receptet hade köpt färdigskalade och färdigrivna rotfrukter då de klockade receptet. För det tar lite tid med allt skalande och rivande. Ett tips är att leta fram din hushållsmaskin och riva allt i den. Ett annat bra tips är att sätta på ugnen på 100 grader. Då kan du lägga i de rårakorna som är färdiga där under tiden, så de inte kallnar tills alla är färdigstekta.

Trots allt skalande, rivande och stekande så var det värt det. Mycket goda rotfruktsrårakor som ska serveras med stekt bacon och en klick lingon.

Ingredienser
8 fasta potatisar
4 morötter
3 palsternackor
4 ägg
5 msk vetemjöl
salt och peppar
3 msk flytande margarin
2 pkt bacon
lingon


Gör så här
Skala och riv rotfrukterna grovt. Lägg i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
Vispa ägg med mjölet i en stor bunke och blanda i rotfrukterna samt en tsk salt och ett krm peppar.

Hetta upp matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten. stek rårakorna på båda sidorna. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. servera rotfruktsrårakorna med bacon och lingonsylt.


Svea provar stor cykel...

...lite för stor...

...men hon gillar det ändå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar