onsdag 21 september 2011

Bra försök för att få lite sommarkänsla i höstrusket

Somrig cheescake

I detta gråa, regninga, trista höstväder så måste man ju bara pigga upp sig lite. Varför inte med att baka en härligt somrig cheescake? Denna cheescake blev jag bjuden på av min syster i somras och den var fantastiskt god. Kanske just en sådan man ska baka idag för att få lite sommarkänsla i detta höstrusk.
Man får det inte roligare än man gör sig heter det ju.

Det är inte riktigt lika lätt att hitta färska svenska jordgubbar längre, men det går lika bra att lägga på annan frukt eller bär.

Här kommer ett recept på en klassisk chesscake.

Perfekt att baka ikväll, ställa in i frysen över natten och överraska dom på jobbet med en lyxigare fika imorgon. Du kommer garanterat vara mest poppis av alla på kontoret. Imorgon i alla fall.

Botten:
12 digestivekex
75 g smör

Fyllningen:
800 g philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
4 ägg

Gör så här

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta.

Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen ett i taget så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.

Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten



En somrig Svea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar