måndag 19 september 2011

Smidig gratäng på överbliven pasta

Servera gärna tillsammans med morotsstavar och hembakat bröd
Man får ju nästan alltid över pasta när man har kokat det. Vet inte varför men det blir i alla så väldigt ofta för mig. Och visst går det bra att värma upp pastan dagen efter, men allra smidigast är det att slänga ner den i en gratäng och gratinera det.

Bara att hacka ner det du har i kylskåpet eller frysen, i den här blev det kassler, broccoli och purjolök. En äggstanning på det, toppa med lite riven ost, och vips har du en riktigt god gratäng gjord på gamla pastaskruvar (eller vilken pasta du nu har). Har du ingen överbliven pasta går det givetvis lika bra att göra på nykokt ;)

Ingredienser
1 l kokt pasta
ca 150 g kassler
1/2 purjolök
150 g broccoli
4 ägg
4 dl mjölk
salt
peppar
2 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Strimla köttet. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda den med pastan, kasslern och broccolin i en smord ungssäker form.

Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll äggstanningen över pastablandningen och strö över den rivna osten.

Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.

Svea badar med sin kompis Livia i vasken under tiden som gratängen är i ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar