onsdag 22 september 2010

Kasslerpanna med grönsaker efter träningspass

Kasslerpanna med grönsaker

Idag har jag och Svea varit på BabySats, vilket innebär träning för mammor med bebisarna med inne i salen. Och under styrketräningen använde man sin lilla bebis som vikt. Måste sett grymt roligt ut för de som gick förbi salen och kollade in.

Svea skötte sig exemplariskt under hela passet :) Så det kommer absolut bli fler träningspass tillsammans med henne. När vi kom  hem från träningen hade Martin lagat lunch.  Grymt skönt att komma hem till färdiglagad mat!

Martin valde att laga kasslerpannan med grönsaker, som finns på sidan 8 i Hungrigboken. Vi hade spagetti till, men det hade säkert varit lika gott med ris, couscous eller bulgur. En perfekt vardagsrätt, som både var snabb, enkel och god!

Vill man ha en vegetarisk sås går det givetvis bra att utesluta kasslern, eller servera den vid sidan om.

Kasslerpanna med grönsaker

Ingredienser
300 g benfri kassler
2 morötter
½ purjolök
1 liten squash
1 msk flytande matfett
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten + 1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
Salt, peppar

Gör så här
Skiva och skär kasslern i strimlor. Skala morötterna och dela purjolöken mitt itu på längden, skölj den noga och skär i strimlor. Skär därefter morötterna och squashen i strimlor.

Smält matfettet i en gryta. Tillsätt kassler och grönsaker och fräs under omrörning utan att det tar färg. Krydda med salt, peppar och timjan.

Blanda vatten och majsstärkelse och tillsätt detta under omrörning. Tillsätt därefter matlagningsgrädde samt 1 msk pressad citron. Låt allt koka i 5 min.

Smaka av med salt och peppar.

Mästerkocken var nöjd med sitt resultat

1 kommentar: