söndag 27 februari 2011

Nytänk på tex-mexen


Kycklingenchiladas :)

Dom flesta gillar tex-mex mat, men ibland kan taccos kännas lite halvtrist. Man har ju liksom ätit det ett gäng gånger. Kanske dax att förnya sig lite? Då är de här kycklingenchiladasen ett riktigt bra alternativ!

Servera dom med en massa sallad och goda såser. Jag gjorde en guacemole som blev riktigt god, och en sås på gräddfil med mango chutney, sambal oelek, koriander, salt och peppar som också blev fin. Fast guacemolen vann.

Ingredienser
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 gula lökar
Smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen tunt. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner crème fraiche och låt det koka ihop någon minut.

Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Servera med sallad och sås.

Låt kycklingen koka ihop någon minut med creme fraichen

Guacamole
2 avokado
2 vitlöksklyftor
Saften från en lime
1 dl lätt crème fraiche
3 krm salt
Hackad chili eller cayennepeppar efter smak
0,5 urkärnad och grovt hackad tomat

Gör så här
Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om.


Mango chutney/Sambal oelek sås
2 dl gräddfil
1 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
koriander
salt
peppar

Gör så här
Blanda alla ingredienser. Låt stå kallt minst en halvtimme innan servering.




Servera med sallad och goda såser


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar