söndag 10 april 2011

Grönpepparkyckling på Ramgränd

Grönpepparkyckling

Då har Svea blivit förkyld. Igen. Hon har genomgått ett gäng förkylningar vid det här laget. Jobbigt för henne. Och jobbigt för oss andra, eftersom hennes dåliga sömn påverkar år sömn med. Så det är faktiskt ganska synd om oss med.

Då var det grymt skönt att bli bjudna på söndagsmiddag hos mina föräldrar. Som vanligt var det min kära far som stod förr kockandet :)

Idag bjöd han på en riktigt fin grönpepparkyckling med potatis och sallad. Pappa använde grillad kyckling, men man kan lika gärna använda kycklingfiléer.

Min syster med familj kom också på middagen, så Svea fick träffa sina kusiner också, vilket hon alltid tycker är roligt.


Ingredienser:
1 grillad kyckling
2 msk Dijonsenap
2 msk kinesisk soya
3 dl grädde
1 ½ tsk krossad grönpeppar

Gör så här:

Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form. Blanda grädde, grönpeppar, soya och senap. Låt såsen koka ihop något. Häll såsen över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen 225°C ca 20 minuter.

Servera med sallad och potatis.



Gänget samlat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar