söndag 17 april 2011

Vårsol i stugan



Idag började vi söndagen på ett lätt hysteriskt IKEA och inhandlade (äntligen) diverse produkter för att kunna säkra vårt hem för Sveas låååånga fingrar som når ALLT. Efter en effektiv shoppingtur åkte vi ut till stugan. Snacka om kontrast! Lugnt, fridfullt och tyst. Och en härlig sol som gassade hela dagen :)

Martins mamma hade lagat en jättegod kasslergratäng till lunch. Efter det slappade vi i solen och Svea fick botanisera sig bland sjön, träden, löven och fåglarna, vilket hon tyckte var spännande.

Jag tog tillfället i akt och joggade en runda. Skulle springa ett varv runt sjön men sprang givetvis fel och fick ett par extrakilometer på min stegräknare.

När vi kom hem till vår lägenhet fick Svea vara lite naken i vardagsrummet. Givetvis passade hon då på att bajsa på golvet i vardagsrummet och på sina nya skinnskor. Så resten av kvällen får det bli städning som gäller...


Ullas Potatis- och kasslergratäng
10 medelstora potatisar
1 stor purjolök
500 g kassler
2 dl matlagningsgrädde
smör
salt
svartpeppar
paprikapulver
timjan

Gör så här:
Strimla kasslern i smala skivor. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj och skiva purjolöken. Varva potatis, kassler och purjolök. Salta och peppra mellan varven.

Avsluta med ett lager potatis. Häll på grädden på sidorna om potatisen i gratängen och avsluta med att krydda med paprikapulver och timjan på toppen.

Gör en god sallad till, gärna med rå gullök och pressad citron. Så gott!


Potatis- och kasslergratäng




Svea får lära sig om naturen av sin pappa...


...och så fick hon även lite sjöutsikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar