måndag 30 maj 2011

Möhippa, Mors Dag och Studenfest :)

God vegetarisk buffe

I helgen har det varit fullt upp med både möhippa och Mors Dagfest. Kändes mycket ovanligt att själv bli firad på Mors Dag och öppna paket. Fast det känns som att det ska gå bra att vänja sig vid ;)

Helgen har varit mycket trevlig, men man är ganska mör efteråt, eftersom Svea slutat uppskatta sovmorgornar och vaknar typ 05. Jag hoppas dock detta är en pigghetsfas hon går igenom som snarast kommer upphöra. Givetvis är hon superpigg och vill upp upp upp. Hon är sjukt sugen på att lära sig gå, och vill öva varje minut hon är vaken. Sådär kul kl 05.00.

Och istället för att vila idag så har det varit fullt upp. Lunch med kollegorna, BVCtid, fika på stan och därefter studentfest. Kommer i alla fall sova gott i natt. Fast det bestämmer i och för sig Svea, så vi får se.

På studentskivan var det vegetarisk buffe som var supergod. En massa goda ostar, sallader, pajer, bröd pch riktigt fina falaflar. Jag tiggde till mig receptet på dom och ska ta och göra dom själv tänkte jag.

Falaffel
ca 20 st

1 burk kikärter, 400 g
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse
3 msk flytande margarin

Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk flytande margarin.

Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i flytande margarin i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera med kall sås.




Den blivande bruden

Svea fikar i stan


En slagen hjälte på väg hem efter ännu en hektisk dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar