fredag 11 mars 2011

Tips på bra fredagsrätt med spagetti, chili och räkor



Efter en enveten förkylning med inslag av både feber, matvägran och läskig slemhosta, är Svea äntligen friskförklarad. Då hon var sjuk sov hon inte så bra, vilket inte bara påverkar henne utan även hennes omgivning som sover i samma rum. Nu när hon är frisk trodde jag att man skulle få sova lite mer. Icke. Svea är som en vild larv i sängen/vagnen/på golvet/i badkaret/i bilen mm mm.


Vid läggdags efter intagen välling (som man måste ge med sked, eftersom hon glömt hur man dricker ur nappflaska och bara tuggar på den) rullar hon runt som en galning, och försöker dra sig upp till sittandes med hjälp av spjälorna i sängen. Efter ett tiotal vändningar av henne på rätt köl slutar det oftast med att hon frustrerat ligger med ansiktet nertryckt i hörnet gapandes i kudden med rumpan i vädret. Tillslut slocknar hon av utmattning. Herregud!! Finns väl mer rofyllda sätt att somna på kan tänkas, eller!!??

Därefter brukar hon vakna ett gäng gånger under natten, för att just öva lite mer krypningstekniker. Som alltid slutar med att man får gå upp och vända henne rätt igen.

Nåväl, man får vara glad att hon är frisk.

Här nedan kommer ett tips på en väldigt god maträtt, som passar ypperligt som en avslutning på arbetsveckan. Lättlagad, snabb och ljuvligt god. Bon appetit!


Ingredienser
4 portioner spagetti
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
1 msk olja
ca 200 g frysta sockerärtor
ca 600 g räkor
1 dl sweet chilisås
salt och peppar
1 lime

Gör så här
Häll av räkorna i ett durkslag (om de ligger i lake). Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.

Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Woka morötterna i olja i någon minut. Lägg i vitlök, purjolök och sockerärtorna. Fortsätt woka i ca 2 minuter.

Vänd ner spagettin, räkor och sweet chili och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med lime klyftor.

Äntligen frisk med aptiten tillbaks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar