söndag 11 juli 2010

Godaste Strandbullarna!


Har skrivit om de här bullarna förut, men måste tjata om de lite till då de är så otroligt enkla att baka och framförallt så goda! Bästa fikan att ha med på stranden (man tror aldrig att man blir så hungrig när man är på stranden, och man har lika fel varje gång...).

Brödbullarna på sidan 44 i hungrigboken, som jäser över natten rekommenderar jag skarpt. Jag cyklade hem till mamma o pappa igår o satte en deg, som jag bakade ut i morse till dom. Snacka om att kamma hem pluspoäng hos sina föräldrar ;)


Bröd som jäser över natten

25 g jäst
5 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl ljust lantbrödsmjöl
7 1/2 - 8 dl vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten, mjölk, salt och honung. Rör ner ljust lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg och strö över lite vetemjöl. Taäck med en bakhanduk och låt degen jäsa över natten i kylskåp.

Sätt ugnen på 250 grader. Tippa ut degen på mjölat bakbord, men knåda den inte!

Forma bullar av den lösa degen, tillsätt lite mjöl om det är för kletigt. det gör ingenting om bröden inte får samma form.

Lägg bröden på bakplåtsklädda plåtar.

Grädda direkt i mitten av ugnen i 8-10 min.



Nybakade, ljumna bullar med smör, ost och marmelad!

1 kommentar: