onsdag 9 juni 2010

Dillkyckling med egeninlagd gurka!













Idag blev det Dillkyckling från sidan 7 till lunch med egen inlagd gurka! Har aldrig lagt in gurka förut, det har alltid känts som att det är lättast att köpa färdig inlagd gurka... Men det var ju faktiskt löjligt enkelt.

En extremt snabb och enkel rätt, som smakar lite gammaldags. Tänker tillbaks på mormor och farmor, någon av dom har definitivt lagat någon liknande rätt när jag var liten! Väldigt gott med de egeninlagda gurkorna, kokt potatis och sparris till.

Lunchen dukades upp och intogs på balkongen, men det var lite väl regningt och blåsigt för att njuta av utomhusluften fullt...

4 port

Ca 400 g kycklingfilé
3 dl vatten
2 msk maizena
1 msk strösocker
1 msk ättiksprit, 12 %
1 hönsbuljong el 1 ½ msk konc kycklingfond
1 dl mjölk el mtlagningsgrädde
Salt, peppar
1 knippa dill

Tillbehör
Kokt potatis
Sparris
Inlagd gurka

Skär kycklingen i mindre bitar. Koka upp vatten, maizena, socker, ättiksprit och buljong el fond under omröring.

Tillsätt kycklingbitarna och sjud under lock ca 5-7 min. rör ner mjölk eller grädde och smaka av med salt och peppar.

Hacka dillen och rör ner den precis före servering, eller servera brevid så var och en får ta efter egen smak.

Inlagd gurka, sid 38

1 färsk gurka
2 msk ättiksprit
2 msk socker
1 dl vatten
½ krm mald vitpeppar
1 krm salt
1 knippa persilja

Skär gurkan i tunna skivor (gärna med en osthyvel). Blanda ingredienserna till lagen i en skål. Lägg i gurkskivorna. Strö över rikligt med hackad persilja och låt gurkskivorna få ligga i lagen i minst en timme innan de serveras.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm, gott! Har du prövat kycklinglårfilé?

    SvaraRadera
  2. Nix, har inte prövat den än, men den står absoult på tur onom en snar framtid!

    SvaraRadera