lördag 5 juni 2010

Fina fisken!

Fina fisken! Pappa hade lagat en mycket god fiskmiddag till mig och mamma bestående av smörstekt torskrygg med svensk nypotatis toppade med dill. Till det serverades det färska morötter, kräftstjärtar, en romsås och sallad bestående av tomat och gurka. Mycket gott!

Recept på Bernts romsås:

Ingredienser, 4 portioner

2 dl creme fraiche
1 finhackad röd lök
2 msk röd stenbitsrom
salt och citronpeppar

Instruktioner

Rör ner rödlöken i creme fraichen.
Tillsätt försiktigt rommen.
Smaka av med salt och peppar

Mycket mumsigt tyckte jag och mamma att det smakade!









Efterrätten blev pappas specialare, det vill säga glass. Den här gången i rån.



2 kommentarer:

  1. I helgen har vi testat hungrigmenyn sid 15 och 18.

    Helstekt kyckling på lördag, som användes i pastasallad på söndagens segeltur.

    Suveränt, tack för tipset!

    PS. Smörstekt torskrygg låter ju inte så dumt...DS

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni gillade både den helstekta kycklingen och pastasalladen :)

    Och den smörstekta torskryggen var riktigt fin kan jag meddela...!

    SvaraRadera