måndag 7 juni 2010

Pannkaka med äppellingon till lunch!




Idag blev det en ungspannkaka till lunch, med äppellingon och sallad. Otroligt enkelt och gott, och framförallt smidigare än att stå och steka pannkakor...



Ugnspannkaka
För fyra personer behöver du:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
2 paket bacon

Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
Stek baconen knapriga och vira sedan in dom i hushållspapper så pappret suger upp det överblivna fettet.

Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Lägg i hälften av baconen i botten, häll därefter på med pannkakssmeten och strö resterande bacon överst. Grädda pannkakan i ugnen i ca 25-30 minuter.
Obs! Du kan använda en större form, så att pannkakan blir tunnare, eller låta den stå inne längre tid i ugnen för en fastare variant.

Äppellingon
1 dl rårörda lingon
1/2 tärnat äppel

Sallad
Grönsallad
Tomat
Cocktailtomat
1/2 äppel
Pressa över lite citron och ringla sist över lite olivolja!

Här ser ni det goda resultatet!

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Satt just och funderade på vad tusan jag skulle fixa till middag idag. Du kom med lösningen!!
    Tack!!
    Maggan

    SvaraRadera
  2. Den här, kan jag tala om, är en riktig höjdare!! Barnfamiljens absoluta favvo när, precis som du säger Tina, orken att ställa sig och steka pankisar faktiskt tryter och ALLA är dunderhungriga. Om man lägger baconen i micron på hushållspapper så behöver man inte steka i stekpannan alls...alternativt klipper man bacon direkt på långpannan och låter den "steka" när ugnen värms. Ska absolut testa dina äppellingon till...bra tips!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Detta är ju kanon om man har några fodersökande tonåringar som inte orkar steka pannkakor. Jag bytte ut lite av vetemjölet mot grahamssmjöl för att det skall mätta dessa pojkar ännu mer.
    Tack för tipset
    Eleonor

    SvaraRadera
  4. Ja, verkar som de flesta tonårsföräldrar gillar ungspannkaka! Tar ju några år inna jag är där, men tycker redan det är en höjdare!

    SvaraRadera