söndag 13 juni 2010

Möhippa!!




Möhippa!

Igår kidnappade vi min bästa kompis Anna i Stockholm för det var dags för hennes möhippa! Vi åt otroligt god mat hela dagen, och hade fullt upp av aktiviteter från kl 09.30 till 06.30 för somliga... Jag gav dock upp kl 03.00, då kände mina fötter att de gjort sitt...

Vi började dagen med att Anna kidnappades av en cykeltaxi, som tog henne till superfin uppdukat frukostbuffé med en massa goda surdegsbröd, pålägg, muslie, jordgubbar, kaffe, te och givetvis rosa bubbel!


Efter att Anna fått hoppa vattenhopp (grymt imponerande) var det dax för en fantastisk lunch bestående av potatissallad, marinerad kyckling, rostbiff, sallad och bröd. Till efterrätt var det kaffe, vallmöfrönkaka och frukt!

Fransk Potatissallad:

Ca 800 - 1000 g fast potatis eller färsk potatis
1 stor röd paprika
1 purjolök
ca 1 1/2 dl god olivolja
2-3 msk balsamvinäger
3-4 msk dijonsenap
2 msk timjan
salt
nymalen svartpeppar
5 msk kapris
1 knippe färsk gräslök

Gör så här:
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten så den blir mjuk men har lite tuggmotstånd kvar. Hacka paprikan i bitar och strimla purjolöken fint.
Kör olivolja, balsamvinäger, dijonsenap och timjan i en mixer till en fyllig dressing.  Smaka av med salt och peppar.

Blanda den ljumna potatisen med paprikan och purjolöken och lägg allt på ett fat, häll över dressingen och strö sist över kapris och hackad gräslök.



Till efterrätt var det en ljuvligt god citronkaka med vallmöfrön, fruktfat, grädde och kaffe!

Blågul citronkaka

175 g smör
3 dl socker
2 ägg
Skal och saft av en citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmöfrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 blå vallmöfrön till formen

Gör så här
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda ner socker, ägg, skal och saft av citronen, syltade apelsinskal, vallmöfrön och sist i med mjölet.
Häll upp smeten i en smörad och vallmöfröbeströdd form (ca 23cm i diameter). Grädda kakan i 180 grader i ca 35 min. Pudra ev kakan med florsocker och servera med glass och frukt.



Efter lunchen var det en mängd olika uppdrag och lekar för Anna, den blivande bruden, innan vi till sist avslutade vi dagen och kvällen i en kompis lägenhet för att käka middag; libanesiskt! Så mycket mat, och så gott!

En massa röror, bröd, vindolmar, kycklingvingar, piroger mmmmmm


Kvällen fortsatte med drinkparty, med lyxiga drinkar, både med och utan alkohol :)
Därefter bar det av mot Stockholms uteliv!





3 kommentarer:

  1. Fasiken vilken fin dag. Bra med kakreceptet, den var ju fantastiskt god, måste bakas inom kort.

    SvaraRadera
  2. Låter helt fantastiskt roligt och gott! Ser fram emot din möhippa....Maggan

    SvaraRadera
  3. Ja, kakan var ljuvligt god! Får bli kak kalas snarast!

    Min möhippa...får nog dröja ett tag. I alla fall om Herr Jönsson får välja ;)

    SvaraRadera